استانداردسازی خدمات گردشگری در ایران- مقایسه، چالش ها و پیشنهادات

انوشه رحمانی1 هادی بالوئی جام خانه2 بهجت ابراهیم زاده3 نورالله اسلامی چلندر4 امیر شاهین5

چکیده :
گردشگری با توان بالا در درآمد زایی، اشتغال، فرهنگ سازی و ... گزینه ای مناسب برای توسعه بسیاری از کشورهای در حال توسعه است به ویژه کشورهایی که از لحاظ اقتصاد و شکوفایی وضعیت ضعیفی دارند. ایران یکی از کشورهای در حال توسعه است که جاذبه ها و مقاصد بی بدیل آن، استعداد بسیار زیادی را برای استفاده از مزایا و منافع صنعت گردشگری ایجاد کرده است؛ بهره برداری از این فرصت های موجود در صنعت گردشگری مانند هر فعاليت ديگري مستلزم اتخاذ سياستهاي اصولي و طرح برنامه هايي مبتني بر تحقيقات و مديريت علمي است. بر اساس افق چشم انداز ایران، صنعت گردشگری باید 20 میلیون گردشگر را در پایان برنامه هفتم توسعه(در سال 1404) جذب کند. یکی از مسئولیت هایی که دولـت برعهده دارد تعيين استانداردها و مقررات صـنعت گردشـگري است. در راستای این هدف، این پژوهش، ابتدا با بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق و با استفاده از نظرات خبرگان حوزه گردشگری ، به شناسایی خدمات گردشگری پرداخته است. سپس با بررسی بخش‌ها و فهرست استانداردهای سازمان‌های معتبری مانند ISO، ANSI، BSI استانداردسازی خدمات گردشگری در ایران را مورد بررسی قرار داده است. یافته ها نشان می دهد که خدمات گردشگری در ایران به 9 طبقه اصلی که عبارتند از : هتل ها ، رستورانها ، آژانس های مسافرتی و خدمات برگزاری تور ، خدمات راهنمای مسافر و بازاریابی ، خدمات بازدید از اماکن و نقاط دیدنی، تفرج گاه ها ، مراکزخرید و سوغاتی ، خدمات حمل و نقل در گردشگری ، خدمات اقامتی مسافران و گردشگران ، خدمات گردشگری و سایر خدمات تعریف شد که در مجموع دارای 47 زیر سطح می باشد. در بررسی استانداردهای ملی و بین المللی موجود در طبقات خدمات گردشگری تعریف شده مشخص شد که حدود 21 استاندارد ملی و 48 استاندارد بین المللی وجود دارد. در نهایت با مقایسه بین استاندارد های ملی و بین المللی، فرصت های موجود برای استانداردسازی در طبقات اصلی و زیر سطح های خدمات گردشگری تجزیه و تحلیل و بررسی شد.
کلمات کلیدی : صنعت گردشگری، خدمات گردشگری ، استانداردسازی خدمات، فرصت های بهبود


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : توریسم ، گردشگری ، طبیعت گردی و توسعه پایدار
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : هادی بالوئی جام خانه
کد IOI مقاله : XYAA-ZBDAH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBDAH

مقالات مشابه
  1. گردشگری پایدار دراستان ایلام و ارتباط آن با معماری
  2. طراحی هتل 4 ستاره بارویکرد انرژی های نو و معماری پایدار
  3. بررسی و ارزیابی برنامه راهبردی و اجرایی توسعه صنعت اقتصادی و گردشگری در (شهرستان ساری)
  4. بررسی راهبردهای ارتقاء کیفیت گردشگری فرهنگی
  5. : ارزیابی عملکرد منظر و ساختار طبیعی شهر در مقاصد گردشگری مطالعه موردی شهر کلاردشت
  6. Predicting the Tourism Value through Zonal Travel Cost Model (Persepolis Tourism Region as a Case Study)
  7. ارتقا نقش گردشگری منطقه 4 شهر کرمان در جهت رسیدن به توسعه پایدار شهری
  8. تجزیه و تحلیل و اثرات توسعه صنعت گردشگری سلامت در استان مازندران
  9. برنامه‌ریزی توریسم شهری با تأکید بر توسعه پایدار با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی: شهر سردشت
  10. نقش توریسم شهری در توسعه استراتژیک شهر اراک
  11. راهبردهای مناسب جهت بهبود تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی گردشگری بر توسعه نواحی روستایی با استفاده از مدل SWOT (مطالعه موردی: روستاهای نمونه هدف گردشگری کویر مرنجاب)
  12. ريسک درصنعت گردشگري: نمونه مورد مطالعه تفرجگاه های ساحلی شهر فاماگوستا
  13. بررسی نقش اپلیکیشن های تلفن همراه در توسعه گردشگری؛ مطالعه موردی منطقه آزاد کیش
  14. بررسي رابطه تاثير تصوير ساکنين از مكان بر حمايت آنان از توسعه گردشگري در استان گيلان
  15. بررسی موانع و محدودیت های صنعت گردشگری در ایران و ارائه راهکارهایی در جهت ارتقاء آن
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی