ارزیابی صفات کمی آفتابگردان با کاربرد کودهای آلی و زیستی تحت شرایط تنش خشکی

فریبرز شکاری1 عبدالله جوانمرد2 امین عباسی3 طه ایزان4 ناصر صباغ نیا5

چکیده :
به منظور بررسی تأثیر کود هاي زیستی، آلی و شیمیایی بر صفات کمی آفتابگردان آزمایشی در سال¬های 1395 و 1396 درایستگاه تحقیقاتی کشاورزی در شهرستان پیرانشهر به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. کرت های اصلی شامل سه سطح آبیاری: 85 درصد ظرفیت زراعی (I1)، 70 درصد ظرفیت زراعی (I2)، 55 درصد ظرفیت زراعی (I3)و کرت های فرعی شامل تیمار کودی در 8 سطح: کود شیمیایی (F1)،10 تن در هکتار ورمی کمپوست (F2)، 15 تن در هکتار ورمی کمپوست (F3)، کود زیستی بیوسوپر + ازتوباکتر (F4)، 10 تن در هکتار ورمی کمپوست + کود زیستی بیوسوپر + ازتوباکتر (F5)، 15 تن در هکتار ورمی کمپوست بیوسوپر و ازتوباکتر (F6)، 10 تن در هکتار ورمی کمپوست + کود زیستی بیوسوپر + ازتوباکتر+ 50 درصد کود شیمیایی (F7) و 15 تن در هکتار ورمی کمپوست + کود زیستی بیوسوپر + ازتوباکتر + 50 درصد کود شیمیایی (F8) در نظر گرفته شدند. تنش شدید (55 درصد ظرفیت زراعی) سبب کاهش قابل ملاحظه ارتفاع بوته، قطر سافه، قطر طبق، عملکرد بیولوژیک، تعداد دانه در طبق گردید. بیشترین میزان عملکرد بیولوژیک (1319 گرم در مترمربع) در شرایط آبیاری نرمال (85 درصد ظرفیت زراعی) و با کاربرد 15 تن در هکتار ورمی‌کمپوست+ کود زیستی بیوسوپر+ ازتوباکتر+50 درصد کود شیمیایی حاصل شد. و کمترین میزان عملکرد بیولوژیک آفتابگردان (890 گرم در مترمربع) با کاربرد 100 درصد کود شیمیایی در شرایط آبیاری 55 درصد ظرفیت زراعی مشاهده شد. بنابراین به نظر می¬رسد که براي افزایش عملکرد گیاهان زراعی، می-توان از روش¬هاي تغذیه تلفیقی کودهاي آلی، زیستی و شیمیایی استفاده کرد.
کلمات کلیدی : تنش خشکی، کود زیستی و کود آلی


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : آب، خاک، تغذیه و مدیریت پسماند
محل انتشار : دومین کنفرانس بین‌المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
آدرس وب سایت کنفرانس : umaorg.ir
ارسال کننده : طه ایزان
کد IOI مقاله : XBDF-EZEFF
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XBDF-EZEFF

مقالات مشابه
  1. اثر تنش خشکي و روش هاي مصرف باکتری های محرک رشد (PGPR) بر ميزان هورمون هاي جیبرلین وآبسزیک اسید گياه دارويي بومادران (Achillea millefolium L.) در منطقه شهرري
  2. بررسی کاربرد کودهای آلی حاصل از باگاس و کمپوست های باگاس نیشکر به منظور افزایش مواد آلی خاک و کاهش مصرف کودهای شيميايی در مزارع نيشكر(مطالعه موردی کشت وصنعت امیرکبیر)
  3. مروری بر گیاه دارویی ماریتیغال مراتع
  4. تغییرات مورفولوژیکی ماریتیغال در واکنش به کم آبی
  5. راهکارهای مقابله با تنش خشکی در فضای سبز
  6. واکنش مورفوفیزیولوژیکی یونجه (Medicago sativa L) در پاسخ به تنش خشکی تحت سطوح مختلف سالیسیلیک اسید
  7. بهبود برخی شاخصهای رشدی ارقام گلرنگ در شرایط تنش خشکی با استفاده از اسید سالسیلیک
  8. ارزیابی جوانه زنی بذر و رشد چهار رقم خیار تحت تنش خشکی
  9. اثر محلول پاشی اسید هیومیک بر غلظت عناصر غذایی برگ، عملکرد و کیفیت میوه انگور « بیدانه سفید »
  10. تاثیر تنش خشکی بر ترکیبات روغن ضروری گیاه دارویی زیره سبز
  11. اثر پتانسیل های مختلف رطوبتی و پرایمینگ بر جوانه زنی بذر کنجد
  12. تغییرات توزیع عمودی شاخص کلروفیل برگ گیاه کنجد تحت شرایط رقابت با علف های هرز
  13. بررسی اثر تنش خشکی بر ویژگی‌های مورفولوژیکی 20 رقم گندم در شرایط معتدله یاسوج
  14. تأثیر متقابل آسکوربات و جیبرلین بر مکانیسم تحمل به تنش خشکی در گیاه دارویی بادرشبو (Dracocephalum moldavica L.)
  15. جداسازی بخشی از ژن LHCB خلر) Lathyrus sativus) با کمک آغازگرهای اختصاصی نخودفرنگی
سایر مقالات محل انتشار
  1. تاثیر شدت نور در پردازش تصویر و تشخیص مقدار آهن برگ خیار
  2. بهره وری از نیروی باد در مکانیزه کردن هوادهی استخر پرورش ماهی
  3. تاثیر عصاره اورس بر اسیدیته و تغییرات سینرزیس ماست در طول دوره ی نگهداری
  4. اثر نوع سیستم آمیزشی حیوانات روی صحت ارزیابی ژنومی
  5. کاربرد ماتریس تصمیم چندشاخصه تاپسیس برای ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های تبریز
  6. ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های شهرستان تبریز با استفاده از مدل ویکور
  7. مدل سازی رفتار عامل مبتنی برتلفن های هوشمند از ماشین آلات کشاورزی
  8. اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخم مرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ‌های تخم‌گذار
  9. بررسی تاثیر باکتری اسیدلاکتیک در نگهداری مواد غذایی
  10. آیا استفاده از نانوذرات رزماری سنتز شده با روش پرتوتابی - گاما باعث کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در زمان نگهداری در دما یخچال میشود؟
  11. پیش بینی مقدار مصرف انواع انرژی در بخش کشاورزی ایران
  12. نقش آموزش و ترویج کشاورزی در توسعه پایدار کشاورزی
  13. تحلیل و ارائه راهکارهایی در جهت فرآیند توسعه روستایی با محوریت بررسی نقش زنان
  14. پیامد های ناشی از حذف زودهنگام در گله گاو های شیری
  15. اندازه گیری کارایی فنی زعفرانکاران شهرستان مرند