جستجو
آیا استفاده از نانوذرات رزماری سنتز شده با روش پرتوتابی - گاما باعث کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در زمان نگهداری در دما یخچال میشود؟
رضا رضانژاد1 مرضیه حیدریه2 سید مهدی اجاق3
چکیده :
این مطالعه با هدف بررسی تأثیر پودر، عصاره، نانوذرات گیاه رزماری بر کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل¬آلا رنگین¬کمان و همچنین مقایسه تأثیر نانوذره و عصاره رزماری به روش معمول آغشته کردن فیله ماهی در محلول حاوی این مواد انجام گردید. در این تحقیق فیله¬های ماهی قزل آلا در محلولهای مختلف (نسبت 1: 5/2، ماهی: محلول) به مدت یک ساعت غوطه ور شدند. 5 تيمار آزمایش سوم شامل: شاهد، ppm 750 و ppm1500 عصاره رزماری (RE750 و RE1500، ppm250 و ppm500) نانوذره رزماری (RNP250و RNP500) است. فیله¬ها پس از غوطه¬وری در محلولها در کیسه¬های نایلونی پلی اتیلنی بسته¬بندی شده و در دمای 4+ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. در روزهای 1، 4، 8، 12 و 16 نمونه¬برداری و تجزیه و تحلیل بار میکروبی کل و باکتریایی سرمادوست انجام شد. براساس نتایج این تحقیق بیشترین میزان باکتریهای سرمادوست در روز 16 مربوط به تیمار شاهد (03/12) و کمترین میزان آن مربوط به تیمار500 میلی¬گرم بر لیتر نانوذره رزماری (98/9) بود (05/0P<). همچنین بیشترین میزان بار باکتریایی کل در روز 16 مربوط به تیمار شاهد (16/13) و کمترین میزان آن مربوط به تیمار500 میلی¬گرم بر لیتر نانو ذره رزماری (5/10) بود(05/0P<). در نهایت براساس نتایج آزمایش از نظر اثر بخشی اشکال مختلف رزماری بر کاهش بار میکروبی فیله روند نانوذره رزماری>عصاره رزماری> شاهد گزارش می گردد.
کلمات کلیدی : نانوذره رزماری، عصاره رزماری، فیله ماهی قزل آلا، بار میکروبی کل، بار میکروبهای سرمادوست
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : امنیت وسلامت مواد غذایی
محل انتشار : دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
آدرس وب سایت کنفرانس : umaorg.ir
ارسال کننده : مرضیه حیدریه
کد IOI مقاله : XBDF-DHGEH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XBDF-DHGEH
مقالات مشابه
- بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
- Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
- تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
- یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
- بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
- بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
- ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
- معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
- (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
- نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
- تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
- سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
- A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
- علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
- Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات ارائه دهنده
سایر مقالات محل انتشار
- تاثیر شدت نور در پردازش تصویر و تشخیص مقدار آهن برگ خیار
- بهره وری از نیروی باد در مکانیزه کردن هوادهی استخر پرورش ماهی
- تاثیر عصاره اورس بر اسیدیته و تغییرات سینرزیس ماست در طول دوره ی نگهداری
- اثر نوع سیستم آمیزشی حیوانات روی صحت ارزیابی ژنومی
- کاربرد ماتریس تصمیم چندشاخصه تاپسیس برای ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های تبریز
- ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های شهرستان تبریز با استفاده از مدل ویکور
- مدل سازی رفتار عامل مبتنی برتلفن های هوشمند از ماشین آلات کشاورزی
- اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخم مرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مرغهای تخمگذار
- بررسی تاثیر باکتری اسیدلاکتیک در نگهداری مواد غذایی
- آیا استفاده از نانوذرات رزماری سنتز شده با روش پرتوتابی - گاما باعث کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در زمان نگهداری در دما یخچال میشود؟
- پیش بینی مقدار مصرف انواع انرژی در بخش کشاورزی ایران
- نقش آموزش و ترویج کشاورزی در توسعه پایدار کشاورزی
- تحلیل و ارائه راهکارهایی در جهت فرآیند توسعه روستایی با محوریت بررسی نقش زنان
- پیامد های ناشی از حذف زودهنگام در گله گاو های شیری
- اندازه گیری کارایی فنی زعفرانکاران شهرستان مرند