آیا استفاده از نانوذرات رزماری سنتز شده با روش پرتوتابی - گاما باعث کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در زمان نگهداری در دما یخچال میشود؟

رضا رضانژاد1 مرضیه حیدریه2 سید مهدی اجاق3

چکیده :
این مطالعه با هدف بررسی تأثیر پودر، عصاره، نانوذرات گیاه رزماری بر کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل¬آلا رنگین¬کمان و همچنین مقایسه تأثیر نانوذره و عصاره رزماری به روش معمول آغشته کردن فیله ماهی در محلول حاوی این مواد انجام گردید. در این تحقیق فیله¬های ماهی قزل آلا در محلولهای مختلف (نسبت 1: 5/2، ماهی: محلول) به مدت یک ساعت غوطه ور شدند. 5 تيمار آزمایش سوم شامل: شاهد، ppm 750 و ppm1500 عصاره رزماری (RE750 و RE1500، ppm250 و ppm500) نانوذره رزماری (RNP250و RNP500) است. فیله¬ها پس از غوطه¬وری در محلولها در کیسه¬های نایلونی پلی اتیلنی بسته¬بندی شده و در دمای 4+ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. در روزهای 1، 4، 8، 12 و 16 نمونه¬برداری و تجزیه و تحلیل بار میکروبی کل و باکتریایی سرمادوست انجام شد. براساس نتایج این تحقیق بیشترین میزان باکتریهای سرمادوست در روز 16 مربوط به تیمار شاهد (03/12) و کمترین میزان آن مربوط به تیمار500 میلی¬گرم بر لیتر نانوذره رزماری (98/9) بود (05/0P<). همچنین بیشترین میزان بار باکتریایی کل در روز 16 مربوط به تیمار شاهد (16/13) و کمترین میزان آن مربوط به تیمار500 میلی¬گرم بر لیتر نانو ذره رزماری (5/10) بود(05/0P<). در نهایت براساس نتایج آزمایش از نظر اثر بخشی اشکال مختلف رزماری بر کاهش بار میکروبی فیله روند نانوذره رزماری>عصاره رزماری> شاهد گزارش می گردد.
کلمات کلیدی : نانوذره رزماری، عصاره رزماری، فیله ماهی قزل آلا، بار میکروبی کل، بار میکروبهای سرمادوست


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : امنیت وسلامت مواد غذایی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین‌المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
آدرس وب سایت کنفرانس : umaorg.ir
ارسال کننده : مرضیه حیدریه
کد IOI مقاله : XBDF-DHGEH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XBDF-DHGEH

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. تاثیر شدت نور در پردازش تصویر و تشخیص مقدار آهن برگ خیار
  2. بهره وری از نیروی باد در مکانیزه کردن هوادهی استخر پرورش ماهی
  3. تاثیر عصاره اورس بر اسیدیته و تغییرات سینرزیس ماست در طول دوره ی نگهداری
  4. اثر نوع سیستم آمیزشی حیوانات روی صحت ارزیابی ژنومی
  5. کاربرد ماتریس تصمیم چندشاخصه تاپسیس برای ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های تبریز
  6. ارزیابی سطح توسعه¬یافتگی کشاورزی دهستان¬های شهرستان تبریز با استفاده از مدل ویکور
  7. مدل سازی رفتار عامل مبتنی برتلفن های هوشمند از ماشین آلات کشاورزی
  8. اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر صفات کیفی تخم مرغ و ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ‌های تخم‌گذار
  9. بررسی تاثیر باکتری اسیدلاکتیک در نگهداری مواد غذایی
  10. آیا استفاده از نانوذرات رزماری سنتز شده با روش پرتوتابی - گاما باعث کاهش بار میکروبی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در زمان نگهداری در دما یخچال میشود؟
  11. پیش بینی مقدار مصرف انواع انرژی در بخش کشاورزی ایران
  12. نقش آموزش و ترویج کشاورزی در توسعه پایدار کشاورزی
  13. تحلیل و ارائه راهکارهایی در جهت فرآیند توسعه روستایی با محوریت بررسی نقش زنان
  14. پیامد های ناشی از حذف زودهنگام در گله گاو های شیری
  15. اندازه گیری کارایی فنی زعفرانکاران شهرستان مرند