Phenolic Compounds Extracted from Plants as Potential Antioxidants

Milad Daneshniya1 Mohammad Hossein Maleki2 Nima Keshavarz bahadori3 Hooman Jalilvand nezhad4 Moein Ali mohammadi5 Hamid Mehdipour Liavali6 Mohammad Reza Hassanjani7

Abstract :
Free radicals are among the damaging factors to macromolecules in the body and foods. The oxidative reaction caused by these radicals is one of the reasons for food spoilage, which causes unpleasant odor, loss of taste, damaged tissue and appearance, and loss of nutritional value of exposed material. The common antioxidants employed in foods include Butylated hydroxytoluene (BHT), Butylated hydroxyanisole (BHA), Tert-Butylhydroquinone (TBHQ) and Propyl gallate (PG), which are mostly used because of being cheaper and more accessible and also possessing high performance and stability. Free synthetic antioxidants have adverse effects such as causing mutation and carcinogenicity in the human body despite their high performance; hence, many studies have been carried out on replacing them with natural antioxidants. The increasing tendency for consuming natural antioxidants has led to attention to phenolic compounds of plants. The phenolic compounds are important groups of secondary metabolites in plants that have many applications. These compounds are potential antioxidants because of their capabilities, such as the capacity of scavenging the free radicals, donating hydrogen atoms, electrons, and chelate metal cations.
Keywords : Antioxidants, Phenolic Compounds, plants, Synthetic, natural


زبان مقاله : انگلیسی
محور مقاله : مهندسی کشاورزی
محل انتشار : دومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری
آدرس وب سایت کنفرانس : eticong.com/2nd
ارسال کننده : میلاد دانش نیا
کد IOI مقاله : XCCE-EEEHE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XCCE-EEEHE

مقالات مشابه
  1. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  2. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  3. بررسی تاثیر طبیعت بر تعاملات اجتماعی در میدان های شهری (نمونه های موردی: میدان های شهر تهران)
  4. بررسی برج های خورشیدی در قالب معماری پایدار
  5. بررسی عوامل موثر بر حاشیه نشینی در شهر ارومیه
  6. گردشگری پایدار دراستان ایلام و ارتباط آن با معماری
  7. بررسی طـرح پیشنهـادی جلوگیری از افزایـش تـرک در کوله سازه پل قدیمی محمدحسن خان قاجار شهرستان بابل
  8. Abstract: The effect of climate on architecture
  9. گمشده اي بنام اصالت و آشنايي بنام روزمرگي
  10. بررسی فضای سبز شهری با تاکید بر کشت گیاه سوخت زیستی جاتروفا در نواحی جنوبی ایران
  11. Sustainable Architecture Approach in Designing Residential-Recreational Complex (Qotur Suie Meshkinshahr, Ardebil Province, Iran)
  12. مدیریت کاربری اراضی شهری به منظور کاهش خطر‌پذیری زلزله، نمونه موردی شهر کابل
  13. بررسی تکنیک های نوین طراحی با رویکرد به معماری پایدار
  14. ارزیابی اقلیمی و معماری مناطق سرد و کوهستانی با رویکرد پایداری(نمونه موردی استان اردبیل)
  15. تاثیر هندسه فراکتال در انعطاف پذیری مسکن بیونیک
سایر مقالات محل انتشار
  1. Production of biodiesel from chicken skin oil and its use as biodiesel base drilling mud and its investigation in shale formations
  2. الویت‌بندی روش‌های اصول ناب برای بهبود کیفیت در پروژه‌های ساختمانی: با تمرکز بر صنعت ساخت‌وساز کشور ایران
  3. دستگاه هوشمند برای توزیع اتوماتیک داروهای مخدر (نارکوتیک) در بیمارستان
  4. کولر خورشیدی بادی
  5. ارزیابی اثر تنش شوری بر سرعت جوانه‌زنی مریم‌گلی (Salvia limbata)
  6. The need for smart networking and non-operating defense capabilities
  7. تحلیل نقش فضای سبز در توسعه کالبدی-فضایی شهر اراک
  8. بومی سازی وروش های آن
  9. بررسی تأثیرگذاری کاهش سرعت ناوگان دریایی بر کاهش آلاینده‌های ناشی از تردد کشتی‌ها در بنادر
  10. Improved channel short-circuit effects in new-generation transistors with nanometer dimensions
  11. بررسی نقش RAIM در هدایت پرواز‌ها بر اساس ماهواره‌های GNSS
  12. پایداری و بررسی مسایل اجتماعی و حافظه ی جمعی در اصلی ترین نمادها در شهرهای اسلامی (نمونه موردی مساجد)
  13. Simulation and Analysis of Cracks Growth Mechanism and Propagation in Steel Shear Wall
  14. توسعه پایدار رویکردی اثر گذار بر دانشگاه های کار آفرین
  15. امکان سنجی توسعه پایدار در دانشگاه های کارآفرین