تأثیر روش‌های مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین سویا رقم DPX

عباس قاسم زاده1 علی روشنیان فرد2 اکبر آبروش3 موسی آزاد4

چکیده :
یکی از بهترین مواد غذایی که موجب حفظ انرژی انسان در طول روز می‌شود، حبوبات است. از میان حبوبات، دانه سویا به دلیل داشتن حدود 60 درصد پروتئین و روغن دارای ارزش غذایی بالا و جایگزین مناسبی برای گوشت می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر روش‌های مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین رقم DPX سویا بود. برای انجام آزمایش‌ها از رقم متداول محصول سویا یعنی DPX که در شرایط کاملاً زراعی در شرکت کشت صنعت مغان کشت و پرورش شدند، استفاده شد. مبنای سنجش و ارزیابی روش کار مختلف خاک‌ورزی و نوع کود بر میزان پروتئین در سه بازه زمانی مختلف بود. بعد از نمونه برداری، محتوای پروتئینی نمونه ها با استفاده از دستگاه کجلدال اندازه‌گیری شد و محاسبات آماری با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و EXCEL انجام شد. نتایج نشان داد که بین گروه‌های (زمان)، (زمان و خاک‌ورزی)، (زمان،خاک‌ورزی و کود) ارتباط معنی‌دار وجود دارد. پس از زمان، زمان و خاک‌ورزی بیشترین اثر را بر روی میزان پروتئین داشت و تاثیر کود به‌تنهایی هیچ ارتباط معنی‌داری را نشان نداد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از هر دو نوع کود، به ‌صورت جداگانه یا ترکیبی، هیچ اثری بر میزان پروتئین دانه سویا نداشته است.
کلمات کلیدی : پروتئین، خاک‌ورزی، سویا، کود، پروتئین، کجلدال


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : مکانیزاسیون و بیوسیستم در نظام‌­های کشاورزی ارگانیک و مرسوم
محل انتشار : کشاورزی ارگانیک و مرسوم
آدرس وب سایت کنفرانس : umaorganic.ir
ارسال کننده : زهرا عطاکشی زاده
کد IOI مقاله : XGKG-KCCFD
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XGKG-KCCFD

مقالات مشابه
  1. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  2. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  3. دهکده آرامش بانوان مناطق شمال ایران بارویکردروانشناسی محیط
  4. بررسی عوامل موثر بر ایجاد حس دلبستگی در کودکان بی¬سرپرست نسبت به محل سکونتشان
  5. پایداری در فضاهای سبز شهری؛ با تاکید بر اقشار آسیب پذیر اجتماع
  6. اصول طراحی محوطه مهدکودک براساس ارتقاء خلاقیت کودکان
  7. اثر روانشناسی محیطی بر کودکان(خانه،شهر،طبیعت)
  8. بررسی عوامل افزایش حس تعلق به مکان در مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست
  9. برنامه‌ریزی توریسم شهری با تأکید بر توسعه پایدار با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی: شهر سردشت
  10. بررسی عوامل موثر بر ارتقای کیفیت محیطی شهر کتاب تهران- ایران
  11. روانشناسی محیطی و بررسی تاثیر بازی بر آموزش و یادگیری کودکان
  12. طراحی فضای بازی با توجه به مبانی بازی کودکان
  13. بررسی تطبیقی قوانین طلاق در نظام حقوقی کشورهای ایران،سوئد ومالزی
  14. تأثیر آموزش بر ميزان آگاهي و نگرش زوج‌هاي شركت‌كننده در كلاس‌هاي مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج
  15. اثر بخشی بازی درمانگری کوتاه مدت ساختاری بر کاهش رفتارهای مقابله ای نافرمانی کودکان پیش دبستانی
سایر مقالات محل انتشار
  1. Pigeon Towers: An Overlooked Resource for Organic Manure Production
  2. تغییرات رشد برگ ریحان (.Ocimum basilicum L) در واکنش به تنش خشکی
  3. ساقه زایی و ریشه زایی درون شیشه ای بافت کالوس قره داغ (Nitraria schoberi)
  4. اثر محدودیت آب بر برخی صفات فیزیولوژیکی زنیان
  5. نقش کودهای زیستی در کشت ارگانیک با تاکید بر قارچ های آربوسکولار: وضعیت موجود و چشم انداز آینده
  6. تغییرات کلروفیل و پایداری غشای بابونه آلمانی در واکنش به کم¬آبی
  7. بررسی اثر میکوریزا آربوسکولار و تریکودرما هارزیانوم بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و عملکردی ارزن در دو منطقه بیرجند و سرایان
  8. رفتار کاوشگری زنبور پارازیتوئید Habrobracon hebetor Say روی لاروهای سن سوم کرم قوزه پنبه، Helicoverpa armigera Hubner
  9. Technical Efficiency and the Factors Determining it in Ahar County s Wheat Farms
  10. اثر کاربرد کود دامی، سالیسیلیک اسید و اسید آسکوربات بر ویژگی‌های مورفولوژیکی و اسانس بادرشبی
  11. اثر تاریخ کاشت و کودهای زیستی بر برخی صفات موفولوژیک و عملکرد ماریتیغال
  12. تغییرات صفات ریخت¬شناسی و شاخص¬ برداشت اسانس گشنیز تحت تأثیر کاربرد عصاره جلبک دریایی و منابع مختلف کودی
  13. جمع‌آوری و ارزیابی برخی صفات بیوشیمیایی تعدادی از ژنوتیپ‌های وحشی بنه (Pistacia atlantica) از رویشگاه‌های شهرستان اهر
  14. روش‌های غلبه بر تنش خشکی در كشاورزي پايدار
  15. مروري بر ارتباط ژن‌های عملکردی گیاه با میکروب های ریزوسفر