محصولات تراریخته،مزایا وچالش ها

حمید بابائی1 دکتر امیرحسین الهامی راد2

چکیده :
ظهور محصولات غذایی تراریخته مانند بسیاری نوآوری های دیگر با موافقت ها و مخالفت های گسترده ای هم در جوامع علمی و هم در جوامع عمومی روبرو شده است. گسترش این فناوری مستلزم درک درست عموم مردم از منافع و کاستن هراس ناشی از مخاطرات آن است.با توجه به افزایش جمعیت جهان و فزونی تقاضا برای تامین غذا، افزایش تولید مواد یکی از اهداف مهم سازمان خوار بار جهانی است. جهت نیل به این هدف، در دهه‌های اخیر نیاز به استفاده از تکنیک‌های مهندسی ژنتیکی و بیوتکنولوژی مولکولی برای بهبود کمیت و کیفیت محصولات زراعی و باغی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا، با استفاده از ترانس‌ژن‌ها می‌توان گیاهانی با عملکرد بیشتر و کیفیت مطلوب‌تری تولید نمود. با این حال، گیاهان تراریخته دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیم زیست‌محیطی می‌باشند و لذا نگرانی‌های مرتبط با چنین محصولاتی توجه جامعه علمی و آزاد را به سوی خود جلب کرده است. با توجه به اهمیت این موضوع، تأثیرات محصولات تراریخته بر روی گونه‌های هدف و غیر هدف در این مطالعه مورد بحث قرار گرفته است تا بینش روشن¬تری از چالش‌های موجود داشته باشیم. ضمنا، روند کلی و قوانین حاکم بر آزادسازی محصولات تراریخته در کشورهای مختلف بیان می¬شود و چشم‌انداز آینده آنها مورد بحث قرار خواهد گرفت. محصولات تراریخته با وجود پتانسیل بالا برای اصلاح بذر و ایجاد تغییرات دلخواه در آن دارای مضررات بسیار خطرناک و جبران ناپذیری مثل اختلال در چرخه محیط زیست و ایجاد بیماری هایی جدید و سرطان هستند، که علت کاهش و یا قطع مصرف آن در بسیاری از کشورها شده است. بنابراین پیشنهاد می شود به جای استفاده از بذر محصولات تراریخته به دنبال فناوری هایی جهت کاهش مصرف آب در کشاورزی بوده و همچنین محصولات تراریخته ارائه شده در بازار با نصب برچسب قابل شناسایی باشند.
کلمات کلیدی : فناوری تراریختی، گیاهان تراریخته، مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : محصولات تراریخته، مزایا و چالش ها
محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
آدرس وب سایت کنفرانس : fssh.ir
ارسال کننده : حمید جهانگیریان
کد IOI مقاله : XGHB-KDGDB
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XGHB-KDGDB

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات ارائه دهنده
  1. ارزيابی ها چگونگی ساختار معماري را در استفاده از انرژی های طبيعی
  2. بررسی عامل انساني و خودرو و متغیرهای مربوطه با تصادفات جاده اي وتلفات ناشي از آن
  3. بررسی عامل جاده و محیطی در تصادفات جاده اي
  4. بررسي اثر تبليغات دهان به دهان بر كيفيت و قیمت محصولات لبنیات استان خراسان شمالی
  5. بررسي اثر تبليغات دهان به دهان بر ارزش فرهنگي فردگرايي و رفتار مصرف كننده در مراحل خريد لبنیات در استان خراسان شمالی
  6. بررسي تأثير كيفيت خدمات بر رضایت از نام تجاري از ديدگاه مصرف كننده در صنعت هتلداران شيروان
  7. بررسي تأثير كيفيت خدمات بر وفاداري به نام تجاري از ديدگاه مصرف كننده در صنعت هتلداران شيروان
  8. کاستی های روانشناسی محیط در معماری آموزشی
  9. تاثیرمصالح بوم آورد ( خشت ) در معماری و سازه ها ی سنتی مناطق گرم و خشک
  10. ارائه راهكاري جهت استفاده از قدرت محاسباتي كامپيوترها در حل مسئله هاي طراحي معماري
  11. بررسي قابليت ها و نقاط ضعف الگوريتم هاي طراحي مولد و هوش مصنوعي در معماری
  12. قابلیت¬ها و محدودیت¬های رسیدن به الگوی بهینه حمل¬ و ¬نقل شهری پایدار
  13. محصولات تراریخته،مزایا وچالش ها
  14. بسته بندی فعال مواد غذایی و ارزیابی کیفیت آن با بکار گیری فن آوری نانو
سایر مقالات محل انتشار
  1. Algal bioactive compounds application for packaging films and coatings
  2. برهمکنش پروتئین(بتالاکتوگلوبولین) و پپتید استخراجی و برهمکنش پروتئین، پروتئین در صنعت غذا دارو
  3. بررسی خصوصیات رئولوژیکی، حسی و هضم پذیری کاستارد فراسودمند
  4. بررسی خصوصیات رئولوژیکی، حسی و هضم پذیری کاستارد فراسودمند
  5. غذا، تندرستی ،امنیت غذایی
  6. محصولات تراریخته،مزایا وچالش ها
  7. بسته بندی فعال مواد غذایی و ارزیابی کیفیت آن با بکار گیری فن آوری نانو
  8. عوامل تعیین کننده وضعیت امنیت غذایی با توجه به نقش زنان در روستاها
  9. مقایسه امنیت غذایی تولیدکنندگان سبزی محلی در شهرستان رشت قبل و بعد از شیوع بیماری کووید-19
  10. نقش مواد غذایی و تغذیه بر توسعه صنعت گردشگری (مطالعه موردی: شهرستان بم)
  11. بررسی میزان آلودگی به فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در لبنیات سنتی بازار شهرستان مریوان
  12. بررسی شیوع کمبود ویتامین B1 (تیامین) و ارتباط آن با الگوی مصرف مواد غذایی در بزرگسالان شهرستان داراب
  13. تدوین ماتریس SWOT برای صادرات غذاهای دریایی به روسیه با استفاده از روش دلفی
  14. مقایسه طیف‌سنج تحرک یونی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به منظور تعیین مقدار آکریل‌آمید در قهوه
  15. مروری بر روش های هضم پروتئین در سیستم های مواد غذایی و کاربرد های آن