عوامل مؤثر بر بهبود عملكرد كاركنان در پروژه هاي عمراني ( مطالعه موردی: شهر مشهد )

اعظم ملکی1

چکیده :
در جهان در حال توسعه کنونی، کوشش جهت افزایش بهبود عملکر د به معناي استفاده بهینه ا ز منابع موجود با حداکثر بازدهی و حداقل ضایعات با داشتن کیفیت است. در این راستا شناخت عوامل موثر بر بهبود عملکرد از شرایط لازم و ضروري به نظر می رسد. تلاش براي بهبود و استفاده موثر و کارآمد از منابع گوناگون چون نیروي انسانی، سرمایه، مواد، انرژي و اطلاعات، هدف تمامی مدیران سازمان هاي اقتصادي و واحدهاي تولیدي صنعتی و موسسات خدماتی می باشد. امروزه شرط بقاي هر سیستم سازمانی بذل توجه عمیق و کافی به نیروهاي انسانی موجود خود و تلاش در جهت خلق ارزشی تحت عنوان کارمندان ارزشمندترین دارائی ما هستند می باشد. بنابراین ساده ترین و موفق ترین راه افزایش استفاده مطلوب و بهینه از عامل استراتژیکی به نام منابع انسانی، آزاد سازي نیروهاي نهفته آن در جهت نیل به اهداف و مقاصد سازمانی می باشد. همچنین صاحبنظران، مدیریت را استفاده صحیح و شایسته از منابع تعریف نموده اند. در حالی که تمامی منابع یک سازمان مهم و قابل توجه اند ولی امروزه تأکید عمده بر منابع انسانی به عنوان مهمترین عامل استراتژیک سازمان می باشد. این تأکید از این جهت موجه است که امروزه توجه به منابع انسانی، نه فقط از جهت نقش هاي متداول آنها، بلکه همچنین از نظر نفوذي که بر سایر عوامل کلیدي در سازمان دارند، در حال افزایش است. مدیریت سازمان با برنامه ریزي منابع انسانی به طرق مختلف، بر بهبود عملکرد سازمان و در نهایت جامعه اثر می گذارد. این پژوهش سعی دارد عوامل موثر بر بهبود عملکرد کارکنان در پروژه هاي عمرانی شهر مشهد و رتبه بندي آنها را مورد بررسی قرار دهد. عوامل بررسی شده در این تحقیق ارتباطات کارکنان با یکدیگر، مشارکت آنها در تصمیم گیري، توسعه مهارت ها، مدیریت بر مبناي هدف و چشم انداز مشترك می باشد. این تحقیق از حیث هدف، کاربردی می باشد. جامعه آماری، کلیه شاغلین در پروژه هاي عمرانی شهر مشهد (تعاو نی مسکن و شهر سازي، قطار شهري، میدان جمهوري اسلامی، اطراف حرم و تعریض جاده مشهد شاندیز) مي باشد و نمونه آماری بر اساس جدول مورگان کوکران390 نفر و روش نمونه گیری تصادفی می باشد. داده ها با نرم افزارSPSS/pc++ در دو سطح توصيفي و استنباطي تجزیه و تحلیل شدند. در آمار توصيفي از جداول فراواني و درصد‌ها، ميانگين‌ها و انحراف معيارها و در آمار استنباطي از آزمون کولوموگروف اسمیرنف و علامت بنا به ضرورت براي پاسخ فرضیه هاي تحقيق استفاده شده است. همچنین با استفاده از آزمون فریدمن به اولویت بندی عوامل موثر در بهبود عملکرد کارکنان پرداخته شده است. به منظور تعیین روایی پرسشنامه، از نقطه نظرات و پیشنهادات استاید مجرب، متخصصان و کارشناسان استفاده گردید و جهت تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید. نتایج آزمون کولوموگروف و اسمیرنف نشان داد که متغیرهای تحقیق غیر نرمال هستند. نتایج حاصل از تحلیل آزمون های آماری نشان داد که عوامل انتخابی بر بهبود عملکرد کارکنان موثر می باشد.
کلمات کلیدی : بهبود عملکرد، پروژه عمرانی، مشارکت، توسعه مهارت


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : مدیریت
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم اجتماعی
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icmsconf.com
ارسال کننده : اعظم ملکی
کد IOI مقاله : XYAZ-ZBZGZ
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAZ-ZBZGZ

مقالات مشابه
  1. ارزیابی نقش شورای اسلامی شهر تهران بر ارتقای عملکرد مدیریت شهری
  2. مشارکت مردمی در بهسازی بافتهای فرسوده شهری (نمونه موردی بافت فرسوده قصردشت شیراز
  3. شناخت شاخصه های مدیریتی اقتصاد مقاومتی در ارتباط با سامانهای شهری
  4. مرکز ایرانگردی و جهانگردی
  5. سنجش میزان تمایل مشارکت ساکنین بافت های فرسوده در بازآفرینی شهری و ارائه راهبردهای توسعه بافت های فرسوده با تاکید بر توسعه میان افزا(نمونه موردی منطقه 12 شهر تهران، محله سنگلج)
  6. How to attract private sector participation in the development of roads and equip them to intelligent transportation systems (ITS)
  7. بررسی آتریوم در اقلیم گرم و مرطوب و ارائه راهکارهایی جهت بهبود کیفیت آن در کاربری اداری (مطالعه موردی: بانک شانگ های چین)
  8. پیامدهای اجتماعی نوسازی بافت فرسوده در شهر مشهد: مورد پژوهی محله طبرسی
  9. تحلیلی بر توسعه پایدار شهر بندر کیاشهر با تأکید بر گردشگری شهری
  10. بررسی اجمالی انواع قراردادهای عمرانی
  11. برسی تفاوت میان معماری مساجد و مسجد_ مدرسه ها با توجه به معماری مسجد_ مدرسه خانم زنجان
  12. بررسی و شناسایی راه کارهایی مناسب جهت برنامه ریزی صنعت توریسم و گردشگری درتوسعه پایدارشهری شهرساحلی محمودآباد-مازندران
  13. اثر روانشناسی محیطی بر کودکان(خانه،شهر،طبیعت)
  14. ارتقای سرمایه اجتماعی در بافت تاریخی شهری(نمونه موردی بافت تاریخی شهر کرمان)
  15. تحلیل رفتار دینامیکی ستون های سنگی غیر مسلح و مسلح شده با ژئوگرید
سایر مقالات محل انتشار
  1. اثر بخشي قصه و بازي درماني گروهي بر كاهش نشانگان اختلالات رفتاري كودكان دبستاني
  2. Measuring and explaining the underlying factors for implementing knowledge management in Research and Development Centers. Case Study: Research Institute of Petroleum Industry (RIPI)
  3. آنالیزتبلیغات محیطی با بکارگیری تکنیک ردیابی چشم (مطالعه موردی: شرکت بیمه معلم)
  4. بررسی و شناسایی عوامل موثر بر توسعه بازاریابی ورزش بانوان استان اردبیل
  5. بررسی وضعیت امنیت بانکداری الکترونیکی و ارائه الگوی مناسبی برای افزایش آن ( مطالعه موردی: بانک های دولتی شهرستان ارومیه)
  6. اثربخشي گروه درماني شناختي بر سازگاري اجتماعي و خودكارآمدي در زندانيان اردبيل
  7. Investigating The Effect of Brand Community on Customer Centric Model And Its Effect on Brand Trust Which Finally Leads to W.O.M Advertising
  8. Strategic Performance Changes Measurement in a Dynamic Strategy Map
  9. An overview on effect of investment period on performance of investment funds accepted in Tehran stock exchange (2009-2013)
  10. بررسی رابطه بین میزان سرمایه اجتماعی با فرایند تسهیم دانش ضمنی در بین کارکنان مخابرات استان تهران
  11. عوامل موثر بر انتقال دانش در ميان شرکت‌هاي مستقر در پارک علم و فناوري مطالعه موردی : پارک علم و فناوری خليج فارس
  12. نزاریان اصفهان و روابط با سلجوقیان با تکیه بر نقش شاهدژ در پیشگامی فرقه نزاریه در ایران
  13. بررسی تأثیر فرهنگ سازمانی بر مهارت‌های ارتباطی کارکنان
  14. رهبری کارآفرینانه و تاثیر کارآفرینی بر یادگیری، خلاقیت و نوآوری در سازمان
  15. برسی تاثیر فناوری اطلاعات و تاثیرات آن بر رشد و توسعه کارآفرینی