جستجو
بررسی تأثیر خشکسالی بر امنیت غذایی در مناطق شهری(مطالعه موردی: شهر کرمانشاه)
سیروس نادری زرنه1 معصومه صیادی2
چکیده :
با توجه به مشکلات پیش آمده در زمینه امنیت غذایی مبتنی بر خشکسالی و کاهش محصولات کشاورزی به ویژه در مناطق با ویژگی کشاورزی بالا همچون کرمانشاه، نیازمند بررسی اولیه و همه جانبه در زمینه موضوع پژوهش و ارائه راهکارهای متناسب در این زمینه میباشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر خشکسالی بر امنیت غذایی در شهر کرمانشاه میباشد. از نظر روش انجام دادن تحقيق (فنون گردآوری دادهها )، به طور کلی، این تحقيق یک تحقيق توصیفی (غیر آزمایشی ) است در واقع روش مورد استفاده در این تحقيق یک روش توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماري مورد پژوهش شامل جمعیت خانوار شهری در شهر کرمانشاه حدود 1 میلیون نفر میباشند. حجم نمونه بر اساس تصادفی در دسترس و بر اساس فرمول کوکران به تعداد 384 نفر میباشد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه 40 سوالی در دو بخش امنیت غذایی با 20 سال و خشکسالی با 20 سؤال استفاده شده که روایی آن به تائید کارشناسان رسیده و پایایی آن نیز بر اساس آلفای کرونباخ به میزان 86/0 مورد تائید واقع شده است. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون استفاده شده است. نتایج نشان داد که به طور کلی خشکسالی در شهر کرمانشاه در طی سالهای اخیر زمینه ساز کاهش تولیدات کشاورزی در محیطهای پیرامونی آن شده است و همین امر سبب کاهش امنیت غذایی در این شهر شده است. در واقع با توجه به اینکه استان کرمانشاه به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی کشور محسوب میشود و دارای بارندگی بالا میباشد، بر این اساس خشکسالی اثرگذاری بیشتری را در این محدوده دارد.
کلمات کلیدی : خشکسالی، امنیت غذایی، مناطق شهری، شهر کرمانشاه.
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : سایر موضوعات مرتبط با کشاورزی و امنیت غذایی
محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
آدرس وب سایت کنفرانس : foodsecurityconf.ir
ارسال کننده : جعفر کریمی
کد IOI مقاله : XEZB-GFACH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XEZB-GFACH
مقالات مشابه
- بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
- Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
- تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
- یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
- بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
- بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
- ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
- معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
- (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
- نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
- تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
- سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
- A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
- علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
- Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات ارائه دهنده
- بررسی میزان توسعه متناسب مبلمان شهری در شهر رشت در راستای بهبود منظر و معماری شهری
- سیاست خارجی و گرایش های ژئوپلتیکی ایران در منطقه خاورمیانه پس از انقلاب اسلامی
- ارزیابیِ کارتوگرافیکی از قدرت، سیاست و روانشناسیِ موجود در نقشه
- چگونگی کارکرد برنامه ریزی شهری در توسعه سبک زندگی رضوی در جامعه
- چالش ها و مسائل زیست محیطی خلیج فارس
- مدیریت پسماند شهر اصفهان با بهره گیری از فناوری های نوین
- بررسی تأثیر خشکسالی بر امنیت غذایی در مناطق شهری(مطالعه موردی: شهر کرمانشاه)
- بررسی نقش عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه ای در توسعه متناسب سازمان(مطالعه موردی، بیمارستان شهدای لنجان)
- تأثیر مدیریت زنجیره تأمین و ارتباط با مشتری بر میزان سود در شرکت های تولیدی کوچک استان کرمانشاه
سایر مقالات محل انتشار
- بررسی حذف جیوه ازپساب های صنعتی با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز
- مطالعه تأثیر تغییرات اقلیمی ازمنظر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان
- جایگاه حقوق امنیت غذایی درسیاستگذاری و روابط بین الملل
- اثرات ریزگرد بر تولیدات کشاورزی
- تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیبزمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علفهای هرز
- تخمین تبخیر-تعرق گیاه برنج بر پایه دو متغیر دما و ساعت آفتابی
- پهنهبندی غلظت فلزات سنگین نیکل و کروم در منطقهی شرکت فولاد خوزستان
- پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی
- ارزیابی تاثیر کاربرد پس از برداشت اسیدآسکوربیک و کیتوسان بر کیفیت و انبارمانی قارچ تكمهاي (Agaricus bisporus)
- اثر محلولپاشی اسپرمیدین، اسید سیتریک و پرولین بر ارزش تغذیهای گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در دوره انبارمانی
- بررسی ارتباط صنایع تبدیلی و تکمیلی با امنیت غذایی
- ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف
- مروری برکاربرد های نوین کدو تنبل و برخی از واریته های دیگر آن در صنایع غذایی
- بررسی اثر تیمار های مختلف اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه بر میزان عمر و ماندگاری پس از برداشت گل زینتی آلسترومریا
- بررسي خواص آنتي اكسيداني پوشش خوراكي كربوكسي متيل سلولز غني شده با عصاره مرزه كوهي Satureja hortensis بر ماندگاري برگر ماهي(Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگهداري در يخچال