مروری بر بسته‌بندی هوشمند مواد غذایی؛ تحولی نوین در صنعت غذا

اسما سیدیان یزدی1 الهه اشراقی کاخکی2

چکیده :
صنعت غذا از زمان آغاز به کار خود در قرن هجدهم با فعال‌ترین و هوشمندترین نوآوری‌ها در طول قرن گذشته، پیشرفت‌های زیادی در بخش بسته‌بندی داشته است که این پیشرفت‌ها منجر به بهبود کیفیت و ایمنی غذا شده است. بسته‌بندی هوشمند از جمله فناوری های نوین در صنعت غذا به شمار می‌رود. بسته بندی هوشمند مواد غذایی معمولاً برای نظارت بر وضعیت خود، غذا و یا محیط اطراف آن و همچنین تعاملات بین آنها طراحی می‌شود و از طریق سیگنال‌های مختلف اطلاعاتی در مورد کیفیت و ایمنی غذا به مشتریان ارائه می‌دهد. آنها شامل شناساگر‌هایی هستند که با تغییرات بصری در مورد خواص خاص مربوط به کیفیت غذا اطلاع می‌دهند و همچنین حسگرهایی که آنالیت‌های خاص را با استفاده از گیرنده‌ها، مبدل‌ها و الکترونیک پردازش سیگنال شناسایی می‌کنند. نوع سوم بسته‌بندی هوشمند به عنوان حامل های داده شناخته می‌شود، که معمولاً برای اطلاعات در مورد کیفیت غذا استفاده نمی‌شود، بلکه برای ردیابی حرکت مواد غذایی در طول زنجیره تامین مواد غذایی استفاده می‌شود. در این مقاله مروری بر بسته‌بندی های هوشمند و موارد کاربرد آن در صنعت غذا انجام شده است.
کلمات کلیدی : فناوری های نوین، بسته بندی هوشمند، شناساگرها، حسگرها، حامل های داده


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : بسته بندی مواد غذایی
محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
آدرس وب سایت کنفرانس : fssh.ir
ارسال کننده : الهه اشراقی کاخکی
کد IOI مقاله : XGHB-KECFC
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XGHB-KECFC

مقالات مشابه
  1. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  2. The process of designing an adaptable façade for an office building in Tehran, using diva simulation tool
  3. شناخت شاخصه های مدیریتی اقتصاد مقاومتی در ارتباط با سامانهای شهری
  4. سنجش و ارزیابی سنجه های مدیریتی اقتصاد مقاومتی در شهرداری مشهد (نمونه موردی : سازمان پایانه های مسافربری شهرداری مشهد)
  5. بررسی تکنیک های نوین طراحی با رویکرد به معماری پایدار
  6. ارائه الگوریتم خوشه بندی گره های حسگر بی سیم برای جمع آوری بهینه اطلاعات
  7. معماری ارگانیک و معماری پایدار و طراحی جزئیات مناسب بام سبز برای کاهش مصرف انرژی ساختمان
  8. یک پروتکل مسیریابی مبتنی بر خوشه با الهام از الگوریتم فرا ابتکاری شیرمور در شبکه های حسگر بی سیم
  9. The roles of factors affecting learning spaces with an emphasis on primary schools (Case study: Schools located in Sari –provincial capital of Mazandaran, Iran)
  10. Evaluation of Sustainable Development (Economic Indicators) in Parand New City
  11. A Differnet Analytical Approach of Whispering Gallery Modes in Optical Cylindrical Resonator Bio-Sensors
  12. کاربرد تکنولوژی نانوگامی موثر درجهت تولید بتن های هوشمند خود ترمیم کننده باهدف پیشبردو پایداری صنعت ساختمانی
  13. اندازه گیری کالری مصرفی با استفاده از حسگر پوشیدنی بی سیم همراه و کاربرد آن در محاسبات فراگیر
  14. طراحی سیستم آموزشی وگیرنده ی خطادراجرای تمرینات بدنسازی
  15. مدلسازی اطلاعات ساختمان و کاربرد آن در معماری دیجیتال برای دستیابی به پایداری
سایر مقالات محل انتشار
  1. Algal bioactive compounds application for packaging films and coatings
  2. برهمکنش پروتئین(بتالاکتوگلوبولین) و پپتید استخراجی و برهمکنش پروتئین، پروتئین در صنعت غذا دارو
  3. بررسی خصوصیات رئولوژیکی، حسی و هضم پذیری کاستارد فراسودمند
  4. بررسی خصوصیات رئولوژیکی، حسی و هضم پذیری کاستارد فراسودمند
  5. غذا، تندرستی ،امنیت غذایی
  6. محصولات تراریخته،مزایا وچالش ها
  7. بسته بندی فعال مواد غذایی و ارزیابی کیفیت آن با بکار گیری فن آوری نانو
  8. عوامل تعیین کننده وضعیت امنیت غذایی با توجه به نقش زنان در روستاها
  9. مقایسه امنیت غذایی تولیدکنندگان سبزی محلی در شهرستان رشت قبل و بعد از شیوع بیماری کووید-19
  10. نقش مواد غذایی و تغذیه بر توسعه صنعت گردشگری (مطالعه موردی: شهرستان بم)
  11. بررسی میزان آلودگی به فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در لبنیات سنتی بازار شهرستان مریوان
  12. بررسی شیوع کمبود ویتامین B1 (تیامین) و ارتباط آن با الگوی مصرف مواد غذایی در بزرگسالان شهرستان داراب
  13. تدوین ماتریس SWOT برای صادرات غذاهای دریایی به روسیه با استفاده از روش دلفی
  14. مقایسه طیف‌سنج تحرک یونی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به منظور تعیین مقدار آکریل‌آمید در قهوه
  15. مروری بر روش های هضم پروتئین در سیستم های مواد غذایی و کاربرد های آن