بررسی تاثیر کود اوره و اسید هیومیک به صورت خاک مصرف و برگ مصرف بر ویژگی های عملکردی گل و بنه زعفران در شرایط اقلیمی فردوس

محمد مهدی فقیهی1 احد مدنی2 فرشید وزین3

چکیده :
توجه به تغذیه گیاهی در زعفران می تواند تاثیر قابل توجهی بر افزایش عملکرد گل و پیاز داشته باشد. این پژوهش در پاییز 1396در شهرستان فردوس اجرا گردید. این پژوهش به صورت کرتهای خردشده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار انجام شد. عامل اصلی: کود نیتروژن شامل 3 سطح N0-عدم مصرف کود نیتروژن، NS- مصرف نیتروژن در خاک و NL -محلولپاشی نیتروژن بود. عامل فرعی شامل 3 سطح 1-عدم مصرف اسید هیومیک، 2-مصرف اسید هیومیک در خاک 3- محلولپاشی اسید هیومیک بود. در تیمار N0 ، هر دو شیوه مصرف اسید هیومیک به میزان یکسانی موجب افزایش معنی دار تعداد پیاز در متر مربع و کاهش معنی دار وزن هر پیاز شد. در تیمار های NS و NL، کاربرد اسید هیومیک به روش های برگ مصرف و خاک مصرف تاثیری بر تعداد پیاز در متر مربع و اندازه هر پیاز نداشت. در مجموع مصرف همزمان نیتروژن و اسید هیومیک ( هر دو به روش خاک مصرف) ترکیب تیماری برتر از نظر تعداد گل در متر مربع بود. همچنین مصرف اسید هیومیک، به شکل خاک مصرف یا برگ مصرف، بدون استفاده از کود نیتروژن ترکیب تیماری برتر از نظر تعداد پیاز در متر مربع بود. در مورد تعداد پیاز در متر مربع، مصرف نیتروژن به صورت خاک مصرف یا برگ مصرف، صرف نظر از کاربرد اسید هیومیک یا عدم کاربرد آن، موجب کاهش تعداد پیاز در متر مربع در مقایسه با عدم مصرف نیتروژن می گردد. .نتایج تحقیق پیشنهاد می دهد که استفاده از کودهای زیستی مانند اسید هیومیک جهت کاهش نیاز به مصرف کودهای شیمیایی مانند اوره می تواند نقش مهمی در افزایش عملکرد زعفران و همچنین کاهش هزینه های اقتصادی و زیست محیطی تولید آن داشته باشد.
کلمات کلیدی : : اسید هیومیک، اوره، زعفرن، پیاز، گل.


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : سایر موضوعات مرتبط با کشاورزی و امنیت غذایی
محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
آدرس وب سایت کنفرانس : foodsecurityconf.ir
ارسال کننده : احد مدنی
کد IOI مقاله : XEZB-GEKZH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XEZB-GEKZH

مقالات مشابه
  1. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
  2. بررسی فضای سبز شهری با تاکید بر کشت گیاه سوخت زیستی جاتروفا در نواحی جنوبی ایران
  3. تامین روشنائی و انرژی گرمایش در ساختمان با استفاده از انرژی جلبکها
  4. نقش مصالح نوین در راستای تحقق معماری پایدار
  5. بررسی آتریوم در اقلیم گرم و مرطوب و ارائه راهکارهایی جهت بهبود کیفیت آن در کاربری اداری (مطالعه موردی: بانک شانگ های چین)
  6. بررسی ابعاد و مفهوم محرمیت در خانه های سنتی (دوره قاجاریه) شهر کرمانشاه (نمونه مورد مطالعه : تکیه بیگلربیگی)
  7. بررسی عوامل موثر بر ارتقای کیفیت محیطی شهر کتاب تهران- ایران
  8. گونه شناسی پی در خانه های کوهستانی زیارت،دشت گرگان و گمیشان
  9. The Effect of Emotionally-Focused Therapy (EFT) on marital adjustment of discord couples
  10. بررسی تطبیقی قوانین طلاق در نظام حقوقی کشورهای ایران،سوئد ومالزی
  11. نقش عمل به باورهای دینی و خودکارآمدی معلمان در پیش بینی میزان رضایت شغلی
  12. تأثیر آموزش بر ميزان آگاهي و نگرش زوج‌هاي شركت‌كننده در كلاس‌هاي مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج
  13. نقش قانون در جلوگیری الودگی محیط زیست
  14. رابطه باورهای مذهبی و سطح اخلاقی مردان با اعمال خشونت های فیزیکی، جنسی، روانی و اقتصادی علیه زنان
  15. بررسی سرمایه های اجتماعی و هویت فرهنگی درصلح وامنیت بین المللی
سایر مقالات محل انتشار
  1. بررسی حذف جیوه ازپساب های صنعتی با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز
  2. مطالعه تأثیر تغییرات اقلیمی ازمنظر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان
  3. جایگاه حقوق امنیت غذایی درسیاستگذاری و روابط بین الملل
  4. اثرات ریزگرد بر تولیدات کشاورزی
  5. تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علف‌های هرز
  6. تخمین تبخیر-تعرق گیاه برنج بر پایه‌ دو متغیر دما و ساعت آفتابی
  7. پهنه‌بندی غلظت فلزات سنگین نیکل و کروم در منطقه‌ی شرکت فولاد خوزستان
  8. پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی
  9. ارزیابی تاثیر کاربرد پس از برداشت اسیدآسکوربیک و کیتوسان بر کیفیت و انبارمانی قارچ تكمه‌اي (Agaricus bisporus)
  10. اثر محلول‌پاشی اسپرمیدین، اسید سیتریک و پرولین بر ارزش تغذیه‌ای گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در دوره انبارمانی
  11. بررسی ارتباط صنایع تبدیلی و تکمیلی با امنیت غذایی
  12. ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف
  13. مروری برکاربرد های نوین کدو تنبل و برخی از واریته های دیگر آن در صنایع غذایی
  14. بررسی اثر تیمار های مختلف اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه بر میزان عمر و ماندگاری پس از برداشت گل زینتی آلسترومریا
  15. بررسي خواص آنتي اكسيداني پوشش خوراكي كربوكسي متيل سلولز غني شده با عصاره مرزه كوهي Satureja hortensis بر ماندگاري برگر ماهي(Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگهداري در يخچال