جستجو
تأثیر نسبتهای مختلف عصاره اتانولی بره موم بر کاهش بار میکروبی شیر خام
هانیه ناصری1 سیده زهرا سیدالنگی2
چکیده :
در این پژوهش، استفاده از عصاره اتانولی برهموم بهعنوان یک افزودنی طبیعی با خواص ضدمیکروبی بالا و یک عامل کنترل کننده بار میکروبی در شیرخام جهت افزایش ماندگاری و ارزش غذایی آن مورد بررسی قرار گرفت. برهموم از منطقه گنبد کاووس، استان گلستان و در پنج غلظت 1/0، 5/0، 1، 2 درصد حجمی: حجمی در شیر تهیه گردید. سپس محیط کشت پلیت کانت آگار تهیه و عصاره¬ها به آن اضافه شد. در دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد و در مدت زمانهای 0، 1، 24، 48و 72 ساعت، تاثیر پذیری میکروارگانیسم¬های موجود در شیر نسبت به عصاره برهموم مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر عصاره برهموم در غلظت¬های مورد بررسی بر بار میکروبی شیر در دمای 25درجه سانتی گراد چشمگیر بوده، بهطوری که با افزایش دوز عصاره و گذشت مدت زمان کاهش معنی¬دار در تعداد میکروارگانیسم¬های موجود در شیر مشاهده شد. نتایج نشان میدهد که غلظت 2درصد بیشترین تاثیر را در کاهش تعداد کلونی رشد یافته در دمای 25 درجه سانتیگراد داشته و با کاهش غلظت عصاره، توانایی میکروبهای موجود در شیر برای زنده مانی، رشد و تکثیر افزایش خواهد یافت. در دمای 4 درجه، با توجه به این که دمای پایین رشد باکتری را غیرفعال کرده یا به تعویق می¬اندازد، استفاده همزمان از دمای پایین و عصاره حتی در دوز مصرفی کم، مدت نگهداری را طولانیتر نمود. همچنین درباره مدت زمان آزمون نیز زمانهای بالای 24 ساعت قابل استنتاج است، زیرا میکروارگانیسم¬ها به حداقل زمان مناسب برای ظهور شواهد رشد و تشکیل کلونی در محیط آگار نیاز خواهند داشت.
کلمات کلیدی : برهموم، ترکیبات شیمیایی، خاصیت ضدمیکروبی، شیر
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : icdat.ir
ارسال کننده : هانیه ناصری
کد IOI مقاله : XYBK-AZHCH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYBK-AZHCH
مقالات مشابه
- بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
- Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
- تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
- یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
- بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
- بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
- ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
- معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
- (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
- نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
- تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
- سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
- A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
- علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
- Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات ارائه دهنده
سایر مقالات محل انتشار
- ارزیابی میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان خوزستان
- بررسی اثر اندازه ذرات پوست گردو و بادام بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب
- رابطه توریسم ورزشی با توسعه صنعت گردشگری چابهار
- بررسی تاثیرات آلودگی ناشی از فلز سرب بر روی آب¬های زیر زمینی و محصولات کشاورزی (منطقه مورد بررسی استان زنجان)
- بررسی توزیع مکانی دو پارامتر pH و EC رودخانه سیستان در طی دوره خشکسالی(86-1376) با استفاده از روشهای میان یابی
- بررسی کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتوفتومتر و ژل آگارز در گوسفند نژاد لری- رومانف
- تحلیل رهیافت ترویج مشارکتی با استفاده از ترکیب تکنیکهای SWOT و PEST
- تحلیل اجتماعی- فضایی بهداشت محیط در استان خراسان رضوی
- نقش روستاهای ادغام شده در شهرها در جذب گردشگر/مطالعه موردی روستای دربند
- بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر توسعة پایدار شهری (مطالعه موردی شهر تاکستان)
- تحلیل و مقایسه آماری امواج گرمایی در شهر یزد
- مطالعه تاثیر آنتی بیوتیک افلوکساسین بر ضریب اسپرمیوژنز MI و اثر درمانی ژله رویال برآن
- برآورد فرسایش و رسوب با استفاده از مدل تجربی MPSIAC
- اثرمحلول پاشی آهن و تغذیه خاکی نیترات آمونیوم بر برخی از پارامتر های کیفی گلا بی رقم شاه میوه کرج
- کشاورزی شهری رویکردی در جهت امنیت غذایی و حفظ محیط زیست و نقش ترویج و آموزش کشاورزی در توسعه ی کشاورزی شهری