تأثیر نسبت‌های مختلف عصاره اتانولی بره موم بر کاهش بار میکروبی شیر خام

هانیه ناصری1 سیده زهرا سیدالنگی2

چکیده :
در این پژوهش، استفاده از عصاره اتانولی بره‌موم به‌عنوان یک افزودنی طبیعی با خواص ‌ضد‌‌میکروبی بالا و یک عامل کنترل کننده بار میکروبی در شیرخام جهت افزایش ماندگاری و ارزش غذایی آن مورد بررسی قرار گرفت. بره‌موم ‌از‌ منطقه ‌گنبد کاووس، ‌استان‌ گلستان و در پنج غلظت 1/0، 5/0‌،‌ 1،‌ 2 درصد حجمی: حجمی ‌در ‌شیر تهیه گردید. سپس محیط کشت پلیت کانت آگار تهیه و عصاره¬ها به آن اضافه شد. در دو دمای 4 و 25 درجه سانتی‌گراد و در مدت زمان‌های 0، 1، 24، 48و 72 ساعت، تاثیر پذیری میکروارگانیسم¬های موجود در شیر نسبت به عصاره بره‌موم مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر عصاره بره‌موم در غلظت¬های مورد بررسی بر بار میکروبی شیر در دمای 25درجه سانتی گراد چشمگیر بوده، به‌طوری که با افزایش دوز عصاره و گذشت مدت زمان کاهش معنی¬دار در تعداد میکروارگانیسم¬های موجود در شیر مشاهده شد. نتایج نشان می‌دهد که غلظت 2درصد بیشترین تاثیر را در کاهش تعداد کلونی رشد یافته در دمای 25 درجه سانتی‌گراد داشته و با کاهش غلظت عصاره، توانایی میکروب‌های موجود در شیر برای زنده مانی، رشد و تکثیر افزایش خواهد یافت. در دمای 4 درجه، با توجه به این ‌که دمای پایین رشد باکتری را غیرفعال کرده یا به تعویق می¬اندازد، استفاده هم‌زمان از دمای پایین و عصاره حتی در دوز مصرفی کم، مدت نگهداری را طولانی‌تر نمود. همچنین درباره مدت زمان آزمون نیز زمان‌های بالای 24 ساعت قابل استنتاج است، زیرا میکروارگانیسم¬ها به حداقل زمان مناسب برای ظهور شواهد رشد و تشکیل کلونی در محیط آگار نیاز خواهند داشت.
کلمات کلیدی : بره‌موم، ترکیبات شیمیایی، خاصیت ضدمیکروبی، شیر


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : icdat.ir
ارسال کننده : هانیه ناصری
کد IOI مقاله : XYBK-AZHCH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYBK-AZHCH

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. ارزیابی میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان خوزستان
  2. بررسی اثر اندازه ذرات پوست گردو و بادام بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب
  3. رابطه توریسم ورزشی با توسعه صنعت گردشگری چابهار
  4. بررسی تاثیرات آلودگی ناشی از فلز سرب بر روی آب¬های زیر زمینی و محصولات کشاورزی (منطقه مورد بررسی استان زنجان)
  5. بررسی توزیع مکانی دو پارامتر pH و EC رودخانه سیستان در طی دوره خشکسالی(86-1376) با استفاده از روشهای میان یابی
  6. بررسی کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتوفتومتر و ژل آگارز در گوسفند نژاد لری- رومانف
  7. تحلیل رهیافت ترویج مشارکتی با استفاده از ترکیب تکنیک‌های SWOT و PEST
  8. تحلیل اجتماعی- فضایی بهداشت محیط در استان خراسان رضوی
  9. نقش روستاهای ادغام شده در شهرها در جذب گردشگر/مطالعه موردی روستای دربند
  10. بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر توسعة پایدار شهری (مطالعه موردی شهر تاکستان)
  11. تحلیل و مقایسه آماری امواج گرمایی در شهر یزد
  12. مطالعه تاثیر آنتی بیوتیک افلوکساسین بر ضریب اسپرمیوژنز MI و اثر درمانی ژله رویال برآن
  13. برآورد فرسایش و رسوب با استفاده از مدل تجربی MPSIAC
  14. اثرمحلول پاشی آهن و تغذیه خاکی نیترات آمونیوم بر برخی از پارامتر های کیفی گلا بی رقم شاه میوه کرج
  15. کشاورزی شهری رویکردی در جهت امنیت غذایی و حفظ محیط زیست و نقش ترویج و آموزش کشاورزی در توسعه ی کشاورزی شهری