کاهش پسماند برنج پخته شده به عنوان یک ماده غذایی پرمصرف با مدیریت فرایند تبدیل برنج

زهرا ایزدی1

چکیده :
آخرین مرحله فرآیند تولید برنج، عملیات تبدیل است. مرحله تبدیل به عملیات خاصی اتلاق می شود که در آن شلتوک به برنج سفید تبدیل می گردد. مرحله تبدیل شامل خشک کردن، پوست کندن، سفید کردن، تمیز کردن و درجه بندی برنج است. در مرحله سفید کردن، برنج قهوه ای همراه با مقداری شلتوک پوست کنده نشده، تبدیل به برنج سفید می شود. مرحله تبدیل شلتوک یکی از مراحلی است که در تولید و در بحث ضایعات از اهمیت زیادی برخوردار است. در هر یک از مراحل فوق آسیب هایی بر برنج وارد می شود که به شکسته شدن برنج، تغییر طعم و رنگ و در نتیجه منجر به افت قیمت و کاهش کیفیت محصول می شود. در ایران سالانه حدود دو میلیون تن برنج سفید (با در نظر گرفتن راندمان تبدیل 66 درصد) تولید می شود، بیش از 20 درصد از برنج سفید تولید شده شکسته و خسارت زیادی بر اقتصاد کشاورز برنجکار و کشور وارد می شود. با توجه به میزان ضایعات ناشی از شکست برنج و زیان اقتصادی حاصل از آن، تلاش برای کاهش ضایعات و جلوگیری از افت قیمت برنج توجیه پذیر بوده و از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار می باشد. مدیریت فرایند تبدیل و کنترل پارامترهای دخیل در آن کمک شایانی در راستای کاهش پسماند برنج پخته شده در فرایند مصرف در جامعه می نماید که به لحاظ اقتصادی این کاهش پسماند، یک نوع مدیریت سبز برای تامین غذای مصرفی جامعه می باشد. اگر در مراحل قبل از رسیدن برنج به دست مصرف کننده که عموم مردم هستند شرایط به گونه ای مدیریت شود که خروجی آن بهینه شده باشد می توان ابراز امیدواری نمود که در مرحله پخت، با ایجاد ظاهر مناسب و طعم دلپذیر از پسماند برنج و ضایعات آن جلوگیری نمود.
کلمات کلیدی : پسماند برنج، مدیریت فرایند تبدیل، ضایعات برنج


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : چهارمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
آدرس وب سایت کنفرانس : 4icsda.ir
ارسال کننده : زهرا ایزدی
کد IOI مقاله : XBBA-DKCGC
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XBBA-DKCGC

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. طبقه بندی کیفی منابع آب سطحی روستائی منطقه مشکین شهر با استفاده از آنالیز کلاستر
  2. تعیین کیفیت آبهای سطحی منطقه مشگین شهربرای مصارف کشاورزی از نظر مقادیر فلزات سنگین
  3. توسعه پایدار در محیط زیست
  4. بررسی رابطه علی بین رشد صادرات و رشد تولیدات بخش کشاورزی ایران
  5. AAA+ Proteins in Bacteria: Insights into the molecular mechanism in Protein Repair and Degradation
  6. مروری بر نحوه‌ی جذب و نگهداری آب در گیاه و عوامل مؤثر بر آن
  7. Evaluation of some physiological and morphological traits of Iranian clover ecotypes (Trifolium resupinatum L.) under drought stress conditions in Karaj area
  8. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  9. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  10. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  11. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  12. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  13. بررسی کارایی طرحواره‌های مختلف همرفت در مدل RegCM4 برای پیش‌بینی فصلی دما (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)
  14. اقلیم شناسی همدیدی بارش های شدید استان خوزستان
  15. شیمی سبز و نانو شیمی دو بال حرکت به سمت کشاورزی پایدار