کاربرد طعم دهنده ها در تغذیه حیوانات اهلی و خانگی

محمد ولی تکاسی1 سید مجتبی سید مومن2 محمد سفلایی3 زهرا سالاری4

چکیده :
ما با انتخاب مواد اولیه و همچنین افزودن مقادیر زیاد طعم دهنده ها و ادویه جات می توانیم غذایی را که می خوریم خوش طعم کنیم. بنابراین وقتی هر کدام از ما دربارۀ غذایی که می خوریم سلیقه ای داریم چطور انتظار داریم که حیوانات مختلف راضی به طعم همیشگی سویا و ذرت باشند؟ شاید در مقایسه با مرغ ها، اردک ها از خوراکی آبدارتر لذت ببرند و مرغ ها از خوراک نیمه مرطوب، گاوها، گوسفندها و بزها از خوراک های شیرین تر و برخی دیگر از گونۀ حیوانات مانند سگ ها از خوراک های چیپسی و صدای خُُردشدن آنها لذت ببرند یا اینکه گربه ها به طعم ماهی بسیار علاقه دارند و با اندک تغییری در طعم غذا از خوردن آن امتناع می¬کنند.البته موضوع آنقدرها هم حاد و بغرنج نیست چرا که وقتی حیوان گرسنه باشد هر چیزی را که به او بدهید، می خورد اما از آنجائیکه هدف ما بالا بردن میزان جذب خوراک و مواد غذایی به علاوۀ بازدهی حیواناتی با ژنتیک مناسب نظیر گاوهای پرتولید به دلیل محدودبودن حجم دستگاه گوارش آنها است بنابراین بایستی روی این موضوع نیز دقّت و تلاش بیشتری برای تهیه فرمولاسیون خوراک ها و استفاده از طعم دهنده ها داشته باشیم. آزمایشات حسی خوراک(شامل بررسی توصیفی و کیفیت خوراک به همراه نحوه مصرف) نظیر خوشخوراکی، ارزش رجحانی، طعم، آروما، بافت و طعم خوراک توسط انسان و وسایل پیشرفته الکترونیکی قابل انجام است. از میان 1750 طعم دهنده موجود تعداد 800 ماده سنتزشده(شیمیایی) که استاندارد GMP را دارند توسط سازمان غذا و دارو تأیید شده اند. در این مقاله به نحوه تولید و انواع طعم دهنده های موجود در بازار و نتایج طرح های تحقیقاتی انجام شده در تغذیه حیوانات اهلی و خانگی اشاره می گردد.
کلمات کلیدی : طعم دهنده ها، حیوان اهلی، حیوان خانگی، اشتهاء


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : مهندسی کشاورزی
محل انتشار : سومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری
آدرس وب سایت کنفرانس : eticong.com/3rd
ارسال کننده : محمد ولی تکاسی
کد IOI مقاله : XDHC-GZZGE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XDHC-GZZGE

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. بررسی تنش اعضای ساختمان فولادی دارای ابربادبند در هنگام خرابی پیشرونده
  2. راهکارهای حفظ و مدیریت منابع آب و جلوگیری از ایجاد خشکسالی(منطقه مطالعاتی استان کردستان)
  3. سیستم های متداول سازه¬ای در ساختمان های بلند
  4. استخراج خواص درون پالس سیگنال گسیل کننده رادار مبنی بر تجزیه حالت تجربی
  5. The effect of steel coatings on the reinforcement of high strength concrete beams
  6. EFFECTS OF INCREASING BAFFLE’S DEFLECTION ANGLE ON HEAT EXCHANGERS
  7. ساختار کلی انرژی خورشیدی سلول های خورشیدی (فتوولتائیک) و پنل های خورشیدی
  8. نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه کشاورزی هوشمند
  9. بررسی ضخامت بهینه دیوار با رویکرد حرارتی در سیستم ساختمانی ICF
  10. Evaluation of water quality of Mahabad Ardestan, agricultural wells in terms of drinking standard
  11. ارزیابی ریسک سلامت فلزات سنگین در منابع آب با تأکید برشاخص آژانس حفاظت محیط زیست(EPA)
  12. Ecommerce: Digital marketing success by customer experience
  13. Customer Relationship Management (CRM) in the State-of-the-art Internet Services
  14. Effect of loaded frankincense extract on polymer and solid lipid nanoparticles on an animal model of Alzheimer s
  15. The effect of impeller blades number on the performance of a centrifugal pump with complete and trimmed impeller